Kontrolor kvality potravin
Kontrolor kvality potravin pracuje přímo v potravinářských podnicích, kde má na starosti kontrolu celého výrobního procesu. Denně kontroluje kvalitu dodávaných surovin, sleduje dodržování hygienických předpisů během výroby a testuje hotové výrobky před jejich uvedením na trh. Využívá laboratorní přístroje, provádí testy a dokumentuje všechny výsledky kontrol. Pracuje v laboratořích i přímo ve výrobních halách. Jeho role je důležitá pro zajištění bezpečnosti potravin, které každý den jíme, a chrání tak zdraví spotřebitelů.
Silné stránky
Tyto talenty jsou klíčové pro úspěch v profesi Kontrolor kvality potravin.
Chceš zjistit, jestli je pro tebe tato profese ta pravá?
Vyplň krátký test, zjisti své talenty a porovnej je s požadavky této profese - díky tomu zjistíš, jak moc ti tato pozice může sedět.
Vyzkoušet aplikaci SalmondoTest trvá 10–15 minut • Výsledky ihned • Zdarma
Prozkoumat další profese
Zajímají tě další profese v oboru Průmyslová výroba a technika?
Zpět na Průmyslová výroba a technika